miércoles, 15 de julio de 2009

CARPETA DE DIBUJO DE MICHAEL SANDA











La magia del objeto
Cuando inicio una historia me gusta crear un elemento, un objeto real que parezca lo más autentico posible. Supongo que lo hago porque me gusta, también por mi antigua profesión de diseñador de attrezzo. Pero la verdad es que encuentro fascinante poder tener algo construido entre mis manos, que ha surgido de la imaginación. Es como pasar de una dimensión a otra (La mente, el dibujo, el papel, la materia).

Esta es una carpeta de viaje de uno de mis personajes, pertenece a un dibujante del siglo XIX, Michael Sanda, el cual participo en la campaña militar de Egipto en 1882-1884.
La realice con cartones, piel y tela. Luego la decore con algunos elementos, buscando por anticuarios y tiendas de coleccionismo. Lo mas divertido es plantearte el diseño partiendo de los materiales, es como un rompe cabezas.
Bien todavía no está terminada, debo solucionar algunos detalles y envejecerla.

The magic of the object
When beginning a story I like creating an element, an actual object that seems it more authenticate possible. I Suppose that do it because likes me, also for my former designer profession of attrezzo. But the truth is that fascinating meeting being able to have something built between your hands, that has emerged of the imagination. He Is as passing of a dimension to another (The mind, the drawing, the paper, the matter).

This is a folder on a trip belongs a draftsman from the nineteenth CENTURY, Michael Sanda which participate in the military campaign of Egypt in 1882-1884.
Carries out her with cardboards, skin and cloth. Later on decorates her with some elements, seeking because of antique shops and shops of coleccionismo. It but amusing is to pose you the design splitting of materials, is as a breaks heads.
Good not yet is terminated, should solve some details and to age her.

25 comentarios:

  1. Oh! M'encanta! No només la idea de crear objectes, sino que trobo que està feta amb molt de gust aquesta carpeta. És molt inspiradora!

    ResponderEliminar
  2. hola toni, la carpeta es chulíssima, pero compte no te la carreguis envellint-la! sobretot m'agrada el detall de les vores daurades de l'interior, jajajaja!!!!
    la peli aquesta que preguntaves es diu "el tren de la vida" i el director es un tal Mihaileanu. Es una peli de jueus en època nazi. Crec que a tu t'agradaria.
    Espero que vagi tot bé!!

    ResponderEliminar
  3. Si que és fascinant, això de produïr objectes, sobretot quan saps donar-li aquesta intencionalitat i, per descomptat, portar-lo a terme amb aquesta qualitat. A més, i això ja és a títol totalment personal, tinc debilitat per tot el que fa referència al segle XIX. Si t'agrada, et recomano el llibre (de fet és un recull de columnes publicades al diari) Pilotos, caimanes y otras aventuras extraordinarias del Jacinto Antón.

    Gràcies pel comentari que em fas del còmic. La veritat és que és un mitjà que em costa molt i sempre vaig una mica insegur amb la narrativa, composició de pàgina, etc. És una llàstima perque m'agrada moltíssim com a lector i m'agradaria dedicar-m'hi més del que ho faig...

    ResponderEliminar
  4. Es dia que vas treure tots els objectes, els esbossos dels personatges, me vaig ficar tant dins el que explicaves que casi m´ho crec! Ara tot això ho vull veure a sa gran pantalla i amb un pot de palomitas...
    ;)

    ResponderEliminar
  5. molt interesant el teu blog, felicitats
    una abraçada des de Reus

    ResponderEliminar
  6. Gracias por abrirnos esta puerta a tu trabajo y por seguir Bibliomanía.

    ResponderEliminar
  7. Precioso trabajo, espero quede muy bonita... más de algún incauto (como yo) pensará en las aventuras y desventuras de Michael Sanda siendo un buen puente para interiorizar un personaje, sobretodo con un objeto tan evocador como este. Debe ser una tarea larga pero de mucha satisfacción.
    Tienes dibujos fantásticos que también transportan a tiempos pasados, de los que no se puede escapar a un fuerte y rico contenido.
    Suerte en tu proyecto... muchos saludos desde Chile!

    ResponderEliminar
  8. M'ha encantat lo de la carpeta. A més vaig ser testimoni de la seva creació.
    Em sembla fanàstic això de fer una perllongació de les teves il·lustracions a altres suports!

    ResponderEliminar
  9. sisi totalmente de acuerdo te a quedado chulisima; despues de haber visto el proceso ya habia ganas de verla acabada!!eres un artista toni!!

    ResponderEliminar
  10. gracias, intentaré hacerte caso!

    ResponderEliminar
  11. Que belleza !! Tenes dibujos muy lindos !!

    ResponderEliminar
  12. eewww lovely STEAMPUNK stuff here!!
    I now follow you too
    Brittany

    http://www.papermoonies.blogspot.com

    ResponderEliminar
  13. Bien, en primer lugar Hola qué tal? yo por mi parte he flipado tres veces consecutivas. la primera cuando he visto que tenía un miembro seguidor y eras tú. la segunda cuando he visto esta carpeta y me he enamorado literalmente de ella, y me has engañado tan bien que hasta he buscado al dibujante por internet antes de leer lo que comentabas. y tercera al ver la foto en la que salimos nosotros..nunca la había visto. qué más decirte que la llotja y todos vosotros habéis sido de lo mejor que se me ha cruzado por la calle... por mi parte poca cosa más que ya soy una multi licenciada y voy en camino de continuar...este año toca filosofía! jajaja... un beso muy fuerte y ánimo con tus proyectos! quiero ver ese proyecto publicado ya!

    ResponderEliminar
  14. Hola Toni.
    Com va l'estiu? espero que prenent una mica la fresca.
    Aquest projecte, com tots diuen, té molt bona pinta! De fet ja la tenia des de bon començament, quan ens ho vas ensenyar per primer cop a classe. Haig de confessar que a mi també m'agraden les histories ambientades al segle XIX, i també et diré que estic especialment susceptible amb les histories de societats secretes, estic totalment capficada amb la francmasonería i demés fraternitats, que no se bén bé si admirarles per les suposades ideologies o tenir por per no saber que conspiren. De manera que em crida molt l'atenció la peça metàl·lica on diu "Egypt" on hi ha un esfinx exhuberant.

    Ja sé que ningú m'ha preguntat, però posats a buscar-hi algún defecte potser es pot trobar a faltar una mica de sensació d'usat. Aquesta carpeta ha recorregut molt món i si el verd tingués un tó més enfosquit pero només a les zones on hi ha juntures on s'acumula la bruticia i també al marc de la fotografia que té relleu. Sempre amb compte de no abusar, però això tampoc cal dirt-ho perque tu ets l'expert en aquesta matéria.

    Tots estarem pendents de com avança la història.
    Salut!

    ResponderEliminar
  15. Felicitats tardanes Toni, fot molt bona pinta, val la pena el temps i esforç veient que dona resultats.
    No en serio chula chula ben recreada un treball de pelleteria i tota la pesca impresionant.
    Salut i a esmolar l'eina

    ResponderEliminar
  16. Tota una sorpresa trobar-te vora el Pedraforca!
    feina temps que pensava en contactar amb tu per mostrar-te quatre coses. Ara serà senzill, pots fer un cop d'ull alblog quan tinguis una estoneta.

    M'ha agradat passejar-me per aquest blog, m'ha dut records de quan estudiava a la llotja, de quan ens ensenyaves a treballar amb l'acrílic i ens mig mostraves el teu conte.

    Seguiré tafanejant de tant en tant.

    un petó pels tres!

    ResponderEliminar
  17. Wow, absolutely beautiful details in these shots. I'd love to get a closer look!

    ResponderEliminar
  18. Digues la veritat... els remaches els vas comprar als chinos. jeje
    Felicitats pel blog! encara no l'habia vist

    ResponderEliminar
  19. Grande Mocoletti!
    A ver si concretamos algo de aquella paella que nos ibas a hacer en tu casa!!
    saludos y ánimos!!!

    ResponderEliminar
  20. Oh!!!

    es genial trabajar de esta manera! tus personajes son realmente-reales así!
    precioso el objeto, preciosas texturas....

    un saludo!

    ResponderEliminar
  21. Vaya bogeria Toni, no sabia que també feies atrezzo!

    ResponderEliminar
  22. Vamos leñe! que se te muere el blog XDD, actualiza mamón.

    buenos días tenga usted Sr Micó.

    ResponderEliminar
  23. Wow, absolutely beautiful details in these shots.
    Adsense Alternative

    ResponderEliminar
  24. Impresionante, y el retrato una maravilla.

    ResponderEliminar